Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، کافی است فیش حقوقی فرهنگیان را در اینترنت سرچ کنید، آن وقت با ردیف‌هایی مواجه می‌شوید که حقوق این قشر بر اساس آن محاسبه می‌شود. «مقرری ماه اول» نیز از جمله مواردی است که در هنگام تبدیل وضعیت استخدامی (آزمایشی به رسمی) یا افزایش حقوق و مزایا از حقوق افرادی که تحت پوشش صندوق بازنشستگی هستند برداشت و به صندوق بازنشستگی واریز می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی فرهنگیان در تماس با ایسکانیوز نکاتی را در زمینه «مقرری ماه اول» مطرح کرده و خواهان اقساطی شدن کسر مقرری ماه اول شدند. در ادامه مصاحبه خبرنگار ایسکانیوز با یکی از فرهنگیان در زمینه این ردیف آمده است.

مهدی بهلولی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز با اشاره به کسر «مقرری ماه اول» از حقوق فرهنگیان اظهار کرد: بخشی به عنوان «مقرری ماه اول» در فیش حقوقی فرهنگیان وجود دارد. حقوق فرهنگیان هر سال جدید بنا بر بودجه سالانه افزایش پیدا می‌کند، همچنین ممکن است در طول سال مبلغی به عنوان افزایش حقوق برای یک فرد فرهنگی یا همه فرهنگیان مانند طرح رتبه‌بندی در نظر گرفته شود. در چنین شرایطی افزایش حقوق ماه اول کسر و به صندوق بازنشستگی کشور منتقل می‌‌شود.


وی ادامه داد: تا جایی که بنده اطلاع دارم، این اقدام برای فرهنگیان صورت می‌گیرد؛ اما صندوق‌ بازنشستگی مدعی است که این کسر شامل حال تمامی کارمندان دولت که زیر نظر این صندوق هستند، می‌شود. بر اساس پرس‌و‌جویی از اطرافیان که از جمله کارمندان دولت بودند کمتر فردی با مقوله مقرری ماه اول آشنا است.



این کارشناس آموزش و پرورش گفت: مقرری ماه اول بنا بر ماده ۱۰۰ قانون استخدامی کشوری کسر می‌شود که با ماده ۷۱ و ۷۲ نیز در ارتباط است. براساس ماده 71 قانون استخدامی کشوری، وزارتخانه‌ها و موسسات دولتی مکلفند هر ماه هشت و نیم درصد از جمع حقوق و تفاوت تطبیق حقوق و مزایای مستمر و فوق‌العاده‌های مستخدمان رسمی و مستخدمان آزمایشی را به استثنای فوق‌العاده تضمین، اضافه کار و کسر صندوق و ماموریت کم کرده و بابت سهم مستخدمان به صندوق بازنشستگی کشوری بپردازند.

وی با اشاره به ماده 72 قانون استخدامی کشوری بیان کرد: وزارتخانه‌ها و موسسات دولتی مشمول این قانون، مکلفند حقوق اولین ماه کسانی را که دوره آزمایشی گذرانده و به استخدام رسمی پذیرفته می‌شوند، برداشت کنند و به صندوق بازنشستگی کشوری بپردازند.

بهلولی با اشاره به ماده 100 قانون استخدامی کشوری اظهار کرد: براساس این ماده درآمد صندوق بازنشستگی از وجوهی که از حقوق و مزایای مستخدمین رسمی و آزمایشی کسر می‌شود منحصر است به وجوه مذکور در‌مواد ۷۱ و ۷۲ و تبصره ۵ ماده ۱۳۷ این قانون و تبصره ۷۰ قانون بودجه سال ۱۳۴۲ کل کشور و مبلغ ماه اول هر گونه تفاوت حقوق مستخدم. در‌صورت عدم کفایت وجوه صندوق بازنشستگی دولت مکلف است کمبود آنرا در بودجه کل کشور از محل درآمد عمومی تأمین و پرداخت کند. (اصلاحی مصوب ۱۳۴۹/۸/۱۲)

وی افزود: همانطور که در فوق به آن اشاره شد، در ماده ۱۰۰ قانون استخدامی دولت موظف است که کسری صندوق بازنشستگی را از محل درآمدهای عمومی کم کند.

این کارشناس آموزش و پرورش تصریح کرد: بحث کسر مقرری ماه اول در این قانون آمده و به نوعی فرهنگیان نیز نسبت به این موضوع معترض بوده و مدعی هستند نباید کسر ماه اول صورت بگیرد. در این راستا برخی از فرهنگیان شکایت خود را به دیوان عدالت اداری ارائه کردند،حکم دیوان نیز در سال ۹۳ این قانون را نقض کرده است.

وی با بیان اینکه از اواخر دولت دهم چند سال این قانون لغو شد خاطرنشان کرد: معاونت توسعه مدیریت سرمایه انسانی رئیس جمهور و وزارت آموزش و پرورش اعلام کردند مقرری ماه اول شامل هیچ یک از مواردی که در ماده ۱۰۰ قانون استخدامی کشوری آمده، نمی‌شود. به همین منظور به مدت 2 یا سه سال مقرری ماه اول از فرهنگیان کسر نشد؛ اما پس از سر کار آمدن دولت دوازدهم، با شکایت صندوق بازنشستگی مقرری ماه اول لحاظ شد، از آن زمان تا کنون این ردیف از حقوق فرهنگیان کسر می‌شود.

بهلولی با بیان اینکه فرهنگیان درخواست دارند که مقرری ماه اول از قانون استخدامی کشوری حذف شود بیان کرد: این کسر در نسخه اول این قانون مربوط به سال ۱۳۴۵ مبنی بر کسر افزایش حقوق ماه اول ذکر نشده و بعداً در اصلاحات سال بعد این قانون به آن افزوده شده است.

وی ادامه داد: بنابر اعلام سایت صندوق بازنشستگی ۵.۲۲ درصد از حقوق افرادی که زیر نظر صندوق بازنشستگی هستند، کسر شده و در فیش حقوقی ماهانه فرهنگیان لحاظ می‌شود. به عنوان مثال در سال گذشته حدود ۳۵۰ هزار تومان در این راستا از حقوق من کسر می‌شد.

این کارشناس آموزش و پرورش گفت: از طرفی قانون استخدامی کشوری در ماده‌ای دیگر بیان می‌کند که باید حدود ۸ درصد از حقوق فرهنگیانی که زیر نظر صندوق بازنشستگی هستند، کسر شود. در صورتی که صندوق بازنشستگی با کسری مواجه شود، بنا بر ماده ۱۰۰ قانون استخدامی دولت باید از محل درآمد عمومی این کسری را تامین و پرداخت کند، نه اینکه این کسری از حقوق فرهنگیان پرداخت شود.

وی خاطرنشان کرد: این قانون در اوایل دهه ۹۰ به مدت ۳_۲ سال بنابر بخشنامه دیوان عدالت اداری لغو شده و پس از مدتی دوباره از سر گرفته شده است. بنابراین نمی‌توان قانون کسر ماه اول را قانون محکمی در نظر گرفت. تصور کنید نهادی مانند معاونت توسعه مدیریت و سرمایه نیروی انسانی ریاست جمهوری در دولت دهم این قانون را زیر سوال برده است.

بهلولی تصریح کرد: با توجه به شکایتی که در دیوان عالی عدالت صورت گرفته است، هر سه قاضی به سود لغو این قانون رای داده‌اند که البته در اکثریت نبودند. با تمامی این تفاسیر به نظر می‌رسد این قانون چندان محکم نیست و جای بحث برای آن وجود دارد.

وی در ادامه خواستار خواستار لغو کسر مقرری ماه اول شد و گفت: در راستای مطالعاتی که در زمینه این ردیف در دانشگاه‌ها داشتم، دریافتم کسر مقرری ماه اول یک‌باره صورت نمی‌گیرد، بلکه این کسر به صورت اقساط پیش می‌رود. به عنوان مثال اگر می‌خواهند یک میلیون تومان را در ماه اول از حقوق یک فرد کسر کنند، این مبلغ را به یک باره در ماه اول کسر نمی‌کنند، بلکه این مبلغ را در طول ۱۲ ماه تقسیم و از حقوق فرد کسر خواهند کرد.

این کارشناس آموزش و پرورش در پایان برضرورت کسر مقرره ماه اول به صورت اقساطی شده و خاطرنشان کرد: حتی اگر این کسر مقرری ماه اول نیز لغو نشود، آموزش و پرورش باید تلاش کند طی جلساتی با صندوق بازنشستگی کسر مقرری ماه اول را به صورت قسطی همانند دانشگاه‌ها پیش ببر‌د.

انتهای‌ پیام/

31 / 320 کسری مقرری ماه اول حقوق فرهنگیان صندوق بازنشستگی دیوان عدالت اداری

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: کسری حقوق فرهنگیان صندوق بازنشستگی دیوان عدالت اداری کارشناس آموزش و پرورش قانون استخدامی کشوری صندوق بازنشستگی کسر مقرری ماه اول حقوق فرهنگیان افزایش حقوق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۹۹۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امکان نظارت آنلاین معلمان بر صندوق ذخیره فرهنگیان فراهم شد

مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان گفت: در راستای یکپارچگی سازمانی، شفافیت حداکثری، نظارت هوشمند و انضباط مدیریتی به عنوان یکی از مطالبات و خواسته‌های فرهنگیان، " سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد" آغاز به کار کرد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ محسن احمدی اظهار کرد: این سامانه، نخستین اقدام برای دستیابی به سیستم‌های کنترل هوشمند و از مهمترین زیرساخت‌های نوین و فناورانه برای مدیریت و نظارت همه‌جانبه و داده محور فعالیت هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه صندوق ذخیره فرهنگیان محسوب می‌شود و به طور دقیق‌تر، این سامانه پنجره‌ای برای نظارت مستمر و آنلاین بر جریان اطلاعات و اسناد عملکردی هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه است.

وی افزود: هدف از طراحی و تولید این سامانه، ساماندهی و حفظ اسناد و اطلاعات شرکت‌های زیرمجموعه صندوق، حفظ و توسعه شفافیت و آگاهی، حمایت از حقوق سرمایه‌گذاران (فرهنگیان)، نظارت موثر بر حسن اجرای قوانین و مقررات، تسهیل فرآیند تهیه و افشای اطلاعات، ایجاد هماهنگی بین واحدهای درون‌سازمانی و گام مثبتی در جهت پیشگیری از وقوع مشکلات است.

مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با اشاره به قابلیت‌ها و ظرفیت‌های این مجموعه بزرگ اقتصادی بیان کرد: پنجره محصولی است که به صورت کاملاً بومی و اختصاصی، توسط شرکت دانش‌بنیان پژوهش و نوآوری صنایع آموزشی از شرکت‌های تابعه صندوق ذخیره فرهنگیان طراحی و تولید شده است.

احمدی تاکید کرد: از آنجا که نظارت و شفافیت دو روی یک سکه هستند، این سامانه از طریق افزایش شفافیت، امکان پایش و ارزیابی دقیق، سریع و جامع برای کلیه ذینفعان را فراهم می‌کند.

مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با اشاره به اینکه سامانه پنجره، بخشی از برنامه و راهبرد جامع صندوق به منظور توسعه زیرساخت‌های نوین نظارتی و مدیریتی است، افزود: هدف پنجره نظارت همه‌جانبه و داده‌محور بر فعالیت‌ها و عملکرد هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه است.

احمدی در همین زمینه افزود: در تکمیل این رویکرد، سامانه یکپارچه برنامه، بودجه و عملکرد، با هدف پایش منظم میزان تحقق اهداف کمی و کیفی برنامه و بودجه سالیانه هر یک از هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه و مقایسه با شاخص‌های مختلف در دستور کار قرار گرفته است.

فرصت 3ماهه به شرکت‌های زیان‌ده صندوق ذخیره فرهنگیان

مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با اعلام اینکه ایجاد و راه‌اندازی سامانه جامع هوش تجاری (BI) اختصاصی صندوق ذخیره فرهنگیان نیز هدف گذاری شده است، اظهار کرد: سامانه هوش تجاری به ‌منظور کنترل متمرکز بر روی شاخص‌های قابل اندازه‌گیری مدیریتی و در شرکت‌های تابعه، تحلیل مبتنی بر داده و اطلاعات عملکرد شرکت‌ها و مقایسه با یکدیگر و شرکت‌های فعال در صنعت مشابه، احصاء چالش‌ها و مشکلات پیش روی شرکت‌ها و انجام اقدامات پیشگیرانه و پیش‌بینی روند درآمدزایی و سود و زیان بنگاه‌های اقتصادی در حال تکمیل و توسعه است.

وی بیان کرد: اعمال مدیریت اثربخش‌تر و افزایش بهره‌وری سازمانی در تمام زنجیره ارزش اقتصادی صندوق ذخیره فرهنگیان از مزایای این سامانه است که در آینده نزدیک در چند فاز طراحی شده و در صندوق استقرار خواهد یافت.

امکان نظارت دقیق و برخط ذینفعان بر فعالیت‌های صندوق

احمدی در ادامه گفت: در بخش حقوقی نیز سامانه مدیریت امور دعاوی با هدف نظارت اثربخش بر پرونده‌های حقوقی شرکت‌ها و به اشتراک‌گذاری درس‌آموخته‌های شرکت‌ها با یکدیگر پیش‌بینی شده است.

وی تصریح کرد: این سامانه‌ها که در مجموع سیستم نظارتی و شفافیت صندوق ذخیره فرهنگیان را تشکیل می‌دهند، ابزار بسیار مهمی در اختیار کلیه ذینفعان به ویژه فرهنگیان عزیز خواهد بود تا از این طریق بر دارایی‌ها و سرمایه‌گذاری این مجموعه عظیم اقتصادی نظارت و کنترل دقیق داشته باشند.

مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان درخصوص چگونگی دسترسی به سامانه هوشمند پنجره خاطرنشان کرد: بعد از تکمیل مرحله ورود داده‌ها و اطلاعات به این سیستم و طی یک زمان‌بندی مشخص بتدریج همه ذی‌نفعان به اطلاعات سامانه پنجره دسترسی خواهند داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نشست رسالت صندوق بازنشستگی کشوری در تحقق شعار سال برگزار شد
  • حقوق فرهنگیان ۳ ساله همسان سازی می شود
  • تاثیر مردمی‌سازی صندوق‌های بازنشستگی بر سفره بازنشستگان
  • سامانه «پنجره» برای نظارت بر اسناد صندوق ذخیره فرهنگیان راه‌اندازی شد
  • آغاز به‌کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد در صندوق ذخیره فرهنگیان
  • آغاز به کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد در صندوق ذخیره فرهنگیان
  • امکان نظارت آنلاین معلمان بر صندوق ذخیره فرهنگیان فراهم شد
  • آغاز به کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات صندوق ذخیره فرهنگیان
  • آغاز به‌کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد صندوق ذخیره فرهنگیان
  • آغاز به کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد( پنجره) در صندوق ذخیره فرهنگیان